Боротьба з мишами

По суті, миші є небезпечними рознощиками різних вірусів та збудників різних хвороб. Вони гризуть усе, що трапляється на шляху. Вони знищують будь-які продукти, особливо зернові. Миші псують ізоляцію, знищують і непридатні будь-які предмети побуту, які потраплять до них у лапи, а також знищують продовольчі запаси.

Найчастіше на мишей люди ведуть справжнісіньке полювання, але на сьогоднішній день різного роду мишоловки — це вже анахронізм. Адже що таке миші? Це дрібні гризуни, добре пристосовані до життя поряд із людиною. Тому людям постійно доводиться вигадувати нові пристосування для боротьби з ними та хімічні препарати.

Боротьба з мишами поділяється на два типи: профілактична та знищення. Населення застосовує переважно радикальну — на знищення. Але краще використовувати новомодні дорогі отрути, які дають змогу знищити не тільки особину, а й усе гніздо. Непоганим засобом є різного роду відлякувач гризунів для автомобіля. Вони дозволяють очистити приміщення від гризунів без їхнього фізичного знищення, але вимагають постійного використання, адже миші як пішли, так і прийдуть, їх завжди манить людське житло.

Говорячи про те, що таке миші, варто уточнити, що миша може бути домовою і польовою. Польові приходять до людей сезонно, усунути їх нескладно, тому і бід вони завдати багато не встигають. Інша річ, миша домова. Якщо вона вже встигла обжитися, то знищити або зігнати її не так просто. Нерідко люди з надією купують дешеві отрути та розкидають по всьому будинку. Хоча це приносить більше шкоди, ніж користі, якщо вдома є маленькі діти чи домашні тварини. Миші добре пристосувалися до життя поруч із людиною і тому далеко не всяку отруту стануть їсти.

На виживанні мишей позначається їх чудові здібності, а скоріш, їх велика плодючість. Миші здатні розмножуватися цілий рік, наводять від п’яти до десяти мишенят кожні два-три місяці. Так що нескладно зрозуміти, що ж діється в будинку, якщо не вживається належних заходів для боротьби з мишами, і не намагаються виселити зайвих мешканців самостійно, без виклику спеціальної служби.